vrijdag 2 september

Ga naar zaterdag 3 september

van 19:00 tot 01.00

Het Grote Rode Gordijn gaat om 19.00 uur open, zoek dan een lekker plekje en kort erna begint het eerste optreden.

‘Doe Het Zelf DJ Show’, de Mobiele Eenheid

-de hele avond- 

Henk en Dennis van De Mobiele Eenheid laten je dit keer weer zelf singles kiezen uit de singlesnuffelbox. Je mag het plaatje zelf draaien en bent daarmee DJ voor een minuut of drie! En als je het heel bijzonder doet zet Henk je nog op de foto ook en krijg je die direct mee naar huis! De Doe Het Zelf Dj show is een top beleving!

Luuk Ransijn

Fijne liedjes en hilarische verhalen van toptalent Luuk Ransijn, die het allemaal vrolijk uit zijn mouw lijkt te schudden. Niet slecht voor iemand geboren in het jaar 2000.

2000? Ja. Dus je kan lachen én je heel oud voelen tegelijk!

Jeroen’s Clan

Tien jaar geleden stonden Bram Kroon, Jip de Poorter en Matthias Tuns op het bosjespodium, toen vers van de middelbare school af. Tien jaar later zijn is Jeroen’s Clan  still going strong en zelfs stronger. Finaleplaats Leids Cabaret Festival gehaald en tourend met hun voorsteling Tere Zieltjes.  Een programma vol snelle scènes, rauwe liedjes en scherpe grappen die jij op je werk gaat proberen na te vertellen.

Dorine Wiersma

Dorine studeerde gitaar aan het Hilversums Conservatorium en rolde daarna het cabaret in. Ze stond in de finale van het Leids Cabaret
Festival en schreef het wekelijkse themalied voor het radioprogramma Andermans Veren. In 2009 won zij de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied ‘Stoute Heleen’. En ze is tof.

Zij eist haar plek onder de cabaretzon definitief op, ook haar eigen composities en gitaarspel zijn van buitengewoon hoge kwaliteit. – Volkskrant

Wiersma mag niet meer gemist worden. Het lijkt of ze met elk programma dat ze maakt steeds meer van haar vaardigheden laat horen. – Theaterkrant

Roel C. Verburg

Never change a winning team en Roel is altijd een winning team op de Bosjes. Wat valt er nog te zeggen over Neerlands’ favoriete gitaarcomedian en tegenwoordig Hilversummer? Oh ja: waar die C voor staat. Die staat voor Verburg.

Biscuits

Biscuits trakteert graag op aanstekelijke popliedjes. De nummers zijn net als koekjes: vaak luchtig, soms breekbaar, maar soms ook luidruchtig!

Zanger/gitarist Thijs Poorterman, sologitarist Erik van Woudenberg, bassist Robin Poort en drummer / percussionist Joeri van Dongen vormen de ingrediënten van wat NCRV Ongekend Talent omschreef als “Heel mooie popliedjes”. Vergelijkingen met K’s Choice, Racoon, Fink en Nick Drake werden al wel eens gemaakt. Maar Biscuits klinkt natuurlijk vooral als Biscuits…

DJ Ribbelchips

Vanaf middernacht.

Dj Ribbelchips is de huis-dj van de Losse Klos. Jeweetwel, die gasten die het hele weekend muziek maken in de huiskamer van het Bosjesfestival. Deze man eet enkel Ribbelchips. En als hij gaat draaien weet je nooit hoe je avond loopt. Maar dat je bezweet eindigt op een dampende dansvloer is een feit!

zaterdag 3 september

Kinderbosjes

van 14:00 – 17:00

En er is knutselen! En Lientjes Limobar! En schminken!

En ook leuke dingen voor de kinderen!

Kluizelaar

2+

Er staat een vierkant. is het een huis? Er komt geluid uit. wat gebeurt er binnen? Er gaat een klepje open. zit er iets in? Wat zit erin? wie zit erin?
Kluizelaar is een beeldende voorstelling over een mini-huis. De bewoner is niet thuis. Maar we horen hem wel… Over alleen zijn en thuis komen.
Als ‘Hermit‘ reist de voorstelling de komende tijd langs o.m. Schotland, Ierland, Egypte en China.

foto: Saris den Engelsman

THINK – ‘Er was weer… Roodkapje’

En ze leefden nog lang en gelukkig. Einde. Nou niet helemaal. Want wat gebeurt er daarna?
Hoe vergaat het Sneeuwwitje nu ze een prinses is en weg is bij de dwergen? Theatergroep THINK maakt voorstellingen daar waar sprookjes eindigen. En zullen daarom altijd beginnen met: Er was weer…

TG Knars – ‘Expeditie Koude Kermis’

Als je favoriete ijsschots is gesmolten, waar moet je dan heen? Deze beren zoeken het eens wat zuidelijker op. Er staat de laatste tijd weinig pinguïn op het menu, maar hier lopen heerlijke, blaffende snackjes rond op vier poten… Zou dit een plek zijn om permanent te gaan bewonen?

Avond

van 19:00 tot 01.00

Het Grote Rode Gordijn gaat om 19.00 uur open, zoek dan een lekker plekje en kort erna begint het eerste optreden.

‘Doe Het Zelf DJ Show’, de Mobiele Eenheid

-de hele avond- 

Henk en Dennis van De Mobiele Eenheid laten je dit keer weer zelf singles kiezen uit de singlesnuffelbox. Je mag het plaatje zelf draaien en bent daarmee DJ voor een minuut of drie! En als je het heel bijzonder doet zet Henk je nog op de foto ook en krijg je die direct mee naar huis! De Doe Het Zelf Dj show is een topbeleving!

De Lies en Luus Show

-de hele avond langs het pad naar ‘de kuil’-

Heb je nog nooit op het festival aan tafel gezeten bij dichter Lies Balkstra en beeldend kunstenaar Lucienne Kleverlaan ? De Lies en Luus Show, de verborgen parel van het Bosjesfestival! Je komt de tent uit als een veranderd mens.
Eventjes krijg je de volledige aandacht en ben jij de hoofdrolspeler. Naar aanleiding van een kort interview krijg je een poëtische tekst en een 2d kunstwerk mee.

Otto Orgel

Sinds zijn unvergessliche optreden op Lowlands 2004 staat iedereen er voor in de rij. Bekende Nederlandstalige meezingers vertaald naar het meest krakkemikkige Duits dat ooit uit een mannenmond te horen was. Is hij het beste dat uit Duitsland gekomen is sinds de curryworst? De meningen lopen bij aanvang van een optreden van Otto Orgel altijd sterk uiteen. En achteraf trouwens ook.

Anne Jan Toonstra

Rappe vingers op de toetsen, rappe tong voor de microfoon. Funky en funny. Een veelkunner én optreder op een van de eerste Bosjesfestivals, Anne Jan is terug! (hashtag blessed!)

Ria Lina

Wij weten ook niet hoe we haar naar de Bosjes hebben gekregen, but here we are. Ria Lina! Op de BBC te zien bij ‘Live at the Apollo‘ en ‘Mock the Week’ en de Britse ‘Dit Was Het Nieuws’. Om haar moeder te plezieren maakte ze ook haar studio virologie af en ging ervan uit dat dat toch nooit een relevante studie zou worden…

Ruud Smulders

Ruud Smulders moet je meemaken. Of niet. Dat mag je helemaal zelf weten.

Onverwachts, absurd, persoonlijk en maatschappijkritisch zijn woorden waar Ruud zelf totaal bij afhaakt als hij ze leest. Multidisciplinair is altijd een goed woord voor een subsidie-aanvraag en in 2014 won hij geen persoonlijkheidsprijs.

POSTIE

POSTIE is een loopstation leipo met elke zondag een nieuwe video. Nederlandstalig, gek, grappig, poëtisch een een muzikale eenmansstorm.

POSTIE is blij dat er weer festivals zijn, maar krijgt er meteen FOMO van, kijk maar!

DJ Ribbelchips

Vanaf middernacht.

Dj Ribbelchips is de huis-dj van de Losse Klos. Jeweetwel, die gasten die het hele weekend muziek maken in de huiskamer van het Bosjesfestival. Deze man eet enkel Ribbelchips. En als hij gaat draaien weet je nooit hoe je avond loopt. Maar dat je bezweet eindigt op een dampende dansvloer is een feit!

Op de hoogte blijven van het laatste bosjesnieuws?

Route

Routeplanner

Contact

Landgoed Zonnestraal
Loosdrechtse Bos 7
1213 RH Hilversum

info@bosjesfestival.nl