vrijdag 6 september

Ga naar zaterdag 7 september

de kuil gaat open om 19.00 uur

draait voor U

De Mobiele Eenheid

Steunpilaren van de Bosjes en dit jaar gelukkig weer present met de Doe-Het-Zelf-DJ. Want als je een plaatje wil aanvragen, moet je ook hem zelf opzetten, luie donder!

19.15 U

The Drunken Parrot Divers

Ze zijn dronken en ze duiken naar papegaaien. Of ze duiken nuchter naar dronken papegaaien. Maar het is lekker Keltisch en er mag Bosjesbier bij gedronken worden.

20.15 U

Barbara Breedijk

cabaret – muziek

Barbara zong haar liedjes overal, van Oerol tot bij Margreet Dolman en in het voorprogramma van Candy Dulfer en Lucky Fonz III. Maar het liefst zien we haar in het bos!

‘Fijnzinnige vondsten, gevatte en intelligente humor,  plezant met beestachtige teksten!’ – Cabaret Concours Vlaanderen
21.15 U

Kristel Zweers

Kristel Zweers ‘has done it all’. Comedyprijzen, de Lama’s, avondvullende shows, touren in het Engels doorheen Europa en Azië en NU eindelijk in de Bosjes!

22.15 U

Ronald Smink

Ja, hij komt! De Friese god der verwarring! De hertog van Hè? De Markies van Meligheid! Eindelijk is hij er, Ronald Smink!

23.30 U

Amariszi

Amariszi speelt opwindende Balkan-geïnspireerde popmuziek uitgevoerd door bas en drums, gitaar, blazerssectie en accordeon.

‘Amariszi is balkanvirtuositeit op zijn best.’ ‘Hartverscheurende melancholie’

19.00 - 24.00 U

Ed’s Amazing Liquid Light

In de vroege 21e eeuw (her)ontdekte Ed de kunst van vloeibaar licht, terwijl hij probeerde een lavalamp te simuleren. Meer dan tien jaar experimenteren met vloeistoffen, kleurstoffen en bewegingen hebben geleid tot Ed’s verbazingwekkende Liquid Light-shows en -kunst van vandaag.

Het resultaat kan worden omschreven als een kleurrijke levende Rorschach-test.

19.00 - 24.00 U

De Losse Klos

muziek op het bospad

Bijna letterlijk de huisband van het Bosjesfestival. Al jaren het fantastische vaste ontvangstcomité van het Bosjesfestival.  Gezeten in de woonkamer achter de voordeur, speelt en jamt het collectief De Losse Klos tot diep in de nacht.

zaterdag 7 september

Kinderbosjes

aanvang kinderbosjes 14.00

Flat (6+) – Jansen & de Boer

Een hedendaags muzikaal sprookje over hoe eenzaamheid in tweezaamheid kan veranderen, ook als je bijna honderd bent.
Willem woont in een flat waar alleen ouderen wonen, waar iedere dag gelijk is aan de dag ervoor. Willem moppert heel erg veel. Hij krijgt een nieuwe buurvrouw en plots verandert alles.

Donkiesnot (5+) – De Vrouwen van Wanten

Een muzikale en plakkerige wervelwind die de hele Bosjes op z’n kop zet! Donny houdt van dromen. In zijn dromen is hij een wereldberoemde ridder die strijdt voor het goede. Wanneer Donny niet droomt is de wereld helemaal niet zo leuk. In deze voorstelling kunnen geodriehoeken zwaarden worden, de tafel van de juf een paard en speel je misschien zelf wel de held. Als je durft tenminste…

Straks komt er niemand op m’n feestje (6+) – Jasper Smit 

Jasper laat je alle hoeken van je hoofd zien, en bij het eerste nummer kun je gewoon al meezingen. Hij is tot de tanden gewapend met piano, gitaar, tomeloze energie, twintig jaar podiumervaring en een hoofd vol belangrijke liedjes.
Belangrijk? Zekersteweten, want of een liedje nou grappig, verdrietig, meezingbaar of geschikt voor een dansje is, er is altijd een dubbele bodem.

Anca en Tom – Ritselvrienden

Een lapjeskat voelt zich anders dan de rest, omdat hij zoveel kleuren heeft. Anca en Tom vertellen je in absurdistische liedjes en theater hoe deze kat een onwaarschijnlijke vriendschap sluit met een hommel. Dat klinkt natuurlijk allemaal heel gezellig, maar in de nacht komt er een groot stekelig monster te voorschijn die zomaar eens de gezelligheid kan komen verstoren.

Foto: Karin de Fraiture

Post! – Theater op Reis

Weet je nog hoe magisch het was om als kind post te krijgen? Een verjaardagswens van een tante, een vakantie-update van de buurman, je kent het. Samen met Nel van Theater Op Reis kunnen kinderen tijdens het Bosjesfestival hun eigen kaart maken. Zoek een plekje in de bosjes om te tekenen en stuur de kaart later naar je oma, je meester, je bff of naar jezelf.

Avond

aanvang 19.00 uur

Speciaal voor U

De Pleeboys – De Mobiele Eenheid

Onder het motto “Uw sanitaire ontspanning, Onze Zorg!” kun je Henk en Dennis vinden bij de toiletten. De wachtrij wordt verzacht door het draaien van plaatjes en het stringente volgordebeleid van de mannen in hun trotserende outfits.

presentatie: Jeroen Pater

Jeroen is comedian en oudgediende van het festival. Als hij gedronken heeft, gaat-ie mensen optillen. Dus als je laat op de avond ineens een bear-hug krijgt: maak jezelf groot, maak lawaai en beweeg achterwaarts weg. Of knuffel terug.

19.15 U

Tuna Ciudad de Luz

Move over, Hermes House Band! De tuna is de leukste studentenband die er bestaat. Naar eeuwenoude Spaanse traditie spelen deze Eindhovense studenten hun drinkgeld bij elkaar met traditionele liederen over drank en liefde op laud, bandurria, gitaar, accordeon en pandereta. Nee, wij wisten ook niet dat het zo heette. Geheel in klederdracht plus zonnebril als de zon schijnt.

20.15 U

Janneke Jager

De roots van Janneke Jager liggen in Groningen – in het idyllische Uithuizen, wereldwijd bekend van de Menkemaborg en het Arp Schnitger orgel (dat u het weet). Maar het is al even geleden dat ze de Noordelijke klei van haar roze laarsjes heeft geschud. Ze bekijkt de wereld met een brutale blik en vertelt of zingt hierover met een ontluisterende opmerkzaamheid of in amusante anekdotes.

21.00 U

Klaas Prins

Klaas Prins neemt je mee op zoek naar de beste versie van zichzelf. Een wereld waarin je leven zin zou krijgen door Engelse teksten aan de muur te hangen, een wereld waarin Tinder een Utopiaanse Fata Morgana blijkt te zijn en een wereld waarin Rotterdammers gewoon de Efteling in mogen.

21.15 U

Paulien Cornelisse

Vorig jaar moest ze verstek laten gaan wegens acute processierupskoorts en buxusmot, maar inshallah is ze er deze keer bij in al haar glorie.

22.15 U

Andermans Veren Live

‘All star kleinkunst tribute gezelschap’, is dat een bestaande term? Zo, ja, dan is Andermans Veren Live met mijlen afstand de beste in hun categorie. Van Dirk Witte tot Katinka Polderman, van Adèle Bloemendaal tot Jan Beuving, van Karin Bloemen tot Herman van Veen.

Andermans Veren Live bestaat uit: Johan Hoogeboom, Mirthe Bron, Matthias Valk, Kirsten Berkx en Bas Marée

23.30 U

Hete Kolen

Hete Kolen is een unieke feest-, surf- en skaband met roots in Den Haag en Utrecht. Of het nou ska of reggae is; rock of schlager; pop, happy hardcore, bossa nova, soul of rock ’n roll – met Hete Kolen krijg je gegarandeerd de voeten van de vloer!

vanaf 15.00 U

Lies en Luus gaan Romanties!

langs het bospad – woord en beeld

Heb je altijd al je Valentijn iets romantisch willen sturen of zou je de liefde van je leven willen verrassen met een kado, dan zit je goed!
Onze show draait dit jaar niet om jou maar om het het samen zijn. Niet zomaar samen. maar speciaal voor stellen.
Wil je iets bezegelen met je geliefde, of is de liefde pril in de dop? Wil je je liefde uitspreken naar de ander, maar nooit een gelegenheid hiervoor gevonden?

No worries! Luus en Lies staan klaar voor jullie! Wij vertalen jullie mooiste momenten in tekst en beeld wat je meteen mee kunt nemen.

00.15 U

DJ Toby

De sfeer van de huiskamer, maar dan in de kuil? Jazeker! Dit jaar brengt DJ Toby van de Losse Klos de huiskamer naar de kuil. Geen jamsessie, maar een dj set met de fijnste dansplaatjes. Van indie tot elektro, van disco tot funk, het komt allemaal langs. Het enige wat jij hoef te doen is dansen, dansen en dansen!

Op de hoogte blijven van het laatste bosjesnieuws?

Route

Routeplanner

Contact

Landgoed Zonnestraal
Loosdrechtse Bos 7
1213 RH Hilversum

info@bosjesfestival.nl

Het Bosjesfestival wordt mede mogelijk gemaakt door:

De bosjeswebsite werd in elkaar geknutseld door: